top of page
foto%20folder%202_edited.jpg

ONS AANBOD

DAB biedt thuisbegeleiding en ondersteuning aan voor baby's, kinderen, jongeren en volwassenen en hun gezin met een ontwikkelingsachterstand, mentale en/of motorische beperking en personen met een niet-aangeboren hersenletsel.  Dit binnen de provincie Limburg.
icon casa corlien_edited.png

THUISBEGELEIDING

Binnen de thuisbegeleiding van DAB bieden we binnen de provincie Limburg ondersteuning aan kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking, en hun directe netwerk in hun leefomgeving.

De thuisbegeleiding is vraaggericht. Dit betekent dat we ingaan op de specifieke hulpvragen van elk gezin of iedere cliënt, om zo samen een plan op maat uit te werken. Elke leeftijdscategorie en elk gezin of cliënt vraagt zijn eigen aanpak. Een kant-en-klare aanpak van thuisbegeleiding voor iedereen bestaat immers niet.

 

Er komt een vaste begeleid(st)er aan huis. Samen worden de momenten en de frequentie van de huisbezoeken afgesproken. Zo kunnen we op regelmatige basis specifieke zorgvragen en noden ondersteunen. 

Vroegbegeleiding risicokindjes 1.png
Vroegbegeleiding 1.jpg
6-14 jarigen 1.jpg
Jongeren en Volwassenen 1.jpg
HANA 1.jpg

GLOBALE INDIVIDUELE ONDERSTEUNING

Globale Individuele Ondersteuning, of GIO, biedt ondersteuning aan jonge kinderen met een specifieke ondersteunings-behoefte in de kinderopvang, de kleuterklas of het eerste leerjaar.

Globale Individuele Ondersteuning is specifiek voor kinderen die starten in de kinderopvang, de kleuterklas of het eerste leerjaar. Het gaat om laagdrempelige (Rechtstreeks Toegankelijke) en snel inzetbare hulp in de gewone kinderopvang of school van het kind, zodat kinderen met en zonder specifieke zorgbehoeften samen kunnen spelen, leren, vriendschappen sluiten, ...

GIO (1).png

BRUSSENWERKING

In zorggezinnen zijn ze vaak essentieel: de brussen. Ze geven zuurstof aan hun ouders wanneer de zorg voor het ander kind te veel is. Ze zijn beste maatjes en weten als geen ander wat hun broer of zus met een zorgnood nodig heeft.

 

En toch wordt in zorg hun aandeel en hun zorgnood te vaak over het hoofd gezien. Daarom zetten wij bij Dienst Ambulante Begeleiding de brussen graag in de kijker.

OUTREACH

VOOR PROFESSIONELEN

Via mobiele en ambulante outreach kan onze voorziening haar kennis overdragen naar professionelen die behoefte hebben om hun ondersteuning beter af te stemmen op de vragen en noden van personen met een handicap. 

Dit kan gaan om handicap specifieke kennisoverdracht aan een kinderopvang, een school, diensten voor gezinszorg en aanvullende thuiszorg, CAW’s, sociale huizen, opvoedingswinkel,
groepspraktijken, zelfstandige (para)medici, scholen, andere VAPH-voorzieningen of –diensten, …

OkFotografie Casa Corlien-11-min.jpg

Casa Corlien is een een gespecialiseerde dienst die thuisoppas verleent bij gezinnen met een medisch zorgenkind, in en rond de provincie Limburg.

We zijn er voor alle kindjes met langdurige medische zorgen: kindjes met kanker, met een stofwisselingsziekte, met epilepsie, kindjes die sondevoeding nodig hebben, …

bottom of page