top of page

PUBLICATIES

Dankzij Een Hart voor Limburg en Koning Boudewijnstichting realiseerden we enkele bijzondere projecten, waarop we heel trots op zijn.
Brussenboek
brussenboekje-2.jpg

'MIJN GROTE KLEINE BROER'

BRUSSENBOEK

Lou heeft een grote broer, Jelle. Lou kan soms iets wat Jelle nog niet kan. Hoe komt dat? Jelle is toch haar grote broer? Mama en papa vertellen dat Jelle een grote kleine broer is. Samen zijn ze de grootste helden van mama en papa.

Als thuisbegeleidingsdienst begeleiden we niet enkel ouders en kinderen met een beperking maar ook hun broers en zussen (brussen). Samen met het hele gezin gaan we op weg.

Om taal en beeld te geven aan datgene dat vaak moeilijk te verwoorden is, werd er een leesboekje gemaakt voor jonge brussen.

Het boekje is een realisatie van Anneleen en Amber. Anneleen, thuisbegeleidster binnen de vroegbegeleiding, heeft de tekst geschreven en Amber verzorgde de illustratie.

INTERESSE? 
Neem dan contact op via dab@wegwijs.stijn.be of 011/55 99 60.

Spanningsregulerend materiaal

SPANNINGSREGULEREND MATERIAAL

Zorgen voor een kind met een beperking vraagt veel competenties van ouders. Ze zitten vaak met heel veel vragen: hoe kan ik mijn kind stimuleren zonder dat ik overvraag? Hoe kan ik rust brengen?

Dank zij de steun van Een Hart voor Limburg werden een aantal koffers samengesteld met materialen die spanning kunnen helpen reguleren: verzwarende dekens/schootkussens, verzwaringsknuffels, drukvesten, massageknuffels, spinners, wiebelkussens, bijtringen, enz.

De thuisbegeleid(st)ers ontwierpen tevens een brochure waarin je niet alleen een overzicht vindt van het beschikbare materiaal maar waarin ook wordt ingegaan op hoe het mechanisme van spanning en stress in elkaar zit.

Met behulp van dit stress verlagend materiaal bouwen de thuisbegeleiders samen met het gezin aan positief ouderschap en welzijn van de kinderen.

Ant-stressboek.png
Snoezelmateriaal
Binnen in snoezeltent.jpg

SNOEZELMATERIAAL

Één van de doelen van een snoezel-sessie is ontspanning. De hartslag en de bloeddruk van jouw kind dalen en de spierspanning kan afnemen. Je kind komt tot rust. Naast ontspanning kan snoezelen positief zijn voor de algemene ontwikkeling.

Verder ligt de nadruk tijdens het snoezelen op het samen beleven, samen ontdekken en samen ontspannen waardoor de band tussen kind en begeleider/ouder positief versterkt kan worden.

Vanuit onze dienst werden drie snoezelkoffers gemaakt en een brochure.
De materialen hebben we kunnen aankopen dankzij de steun van een Hart voor Limburg.

bottom of page