top of page
OkFotografie Casa Corlien-11-min.jpg
Casa Corlien (1).png

Gespecialiseerde dienst die thuisoppas verleent bij gezinnen met een medisch zorgenkind, in en rond de provincie Limburg.

Als mama van Corneel, een medisch zorgenkindje, weet Heleen hoe zwaar het is om dag en nacht te zorgen. Af en toe even tijd nemen, zit er dan niet in. Een medische oppasdienst was er niet. Dus nam Heleen, gesteund door hun thuisverpleging, zelf het initiatief.

Eind 2019 werd met de steun van het innovatiefonds van Stijn vzw 'Casa Corlien' opgericht. Het is een gespecialiseerde dienst die thuisoppas verleent bij gezinnen met een medisch zorgenkind van 0 tot 21 jaar, in en rond de provincie Limburg.

'Casa' verwijst naar de oppas aan huis. 'Corlien' komt van CORneel en zijn grote zus JoLIEN, de kindjes van Heleen. Hiermee wil Casa Corlien er niet alleen zijn voor het zorgenkindje, maar voor het hele gezin.

Bekijk hieronder de reportage van TV Limburg over het initiatief. 

Casacorlien reportage TVL.png
We zijn er voor alle kindjes met langdurige medische zorgen: kindjes met kanker, met een stofwisselingsziekte, met epilepsie, kindjes die sondevoeding nodig hebben, …
CASA CORLIEN ZOEKT

  • Gezinnen die nood hebben aan wat ademruimte, naast het zorgen voor hun kind of jongere.

  • Enthousiaste vrijwilligers
    Wil jij voor gezinnen met een medisch zorgenkind het verschil kunnen maken? Heb je nog wat vrije tijd? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!

CONTACTGEGEVENS

Heleen Beyen en Valerie Vervisch

Telefoonnummer: 0474/56 63 44 (Heleen) - 0471/67 11 59 (Valerie)

Mailadres: casa.corlien@stijn.be

bottom of page