top of page
Twee kinderen lopen

BRUSSENWERKING

Voor broers en zussen van kinderen, jongeren en volwassenen met een beperking.

In zorggezinnen zijn ze vaak essentieel: de BRUSSEN. Ze geven zuurstof aan hun ouders wanneer de zorg voor het ander kind te veel is. Ze zijn beste maatjes en weten als geen ander wat hun broer of zus met een zorgnood nodig heeft. En toch wordt in zorg hun aandeel en hun zorgnood te vaak over het hoofd gezien. Daarom zetten wij bij Dienst Ambulante Begeleiding de brussen graag in de kijker.

Brus ben je niet voor even, maar voor het leven. Naast de jonge brus hebben we ook oog voor tieners en volwassen brussen. Bij het uit huis gaan worden deze laatste vaak ingezet als ondersteunend netwerk. Het zoeken van een evenwicht tussen het eigen gezin en de broer of zus met een beperking is vaak een levenslange oefening.

Binnen de Dienst Ambulante Begeleiding proberen we voor elke brus een aanbod op maat uit te werken. Dit aanbod kan individueel binnen de begeleiding van je broer/zus of in groep via onze brussenbijeenkomsten.

NIEUW: BRUSSENKOFFER

Voor personen die liever individueel werken, kan tijdens een huisbezoek gebruik gemaakt worden van de brussenkoffer. Een thuisbegeleidster verkent samen met jou het brussenthema en werkt aan de hand van de elementen in de brussenkoffer een aanbod op maat uit.

BRUSSENBIJEENKOMST

 

De volgende brussenbijeenkomst zal doorgaan op woensdag, 5 april 2023 (tijdens de paasvakantie).

Tijdens een interactieve bijeenkomst op de dienst voorzien we, in groep en begeleid door thuisbegeleidsters, een leuke brussentijd.

Op het zelfde momenten is er een mogelijkheid voor ouders om aan te sluiten bij een praatgroep voor ouders met het centrale thema brussen.

Zowel in de brussengroep als de oudergroep staat de uitleg over brusprofielen én het contact met anderen centraal.

Afhankelijk van het aantal inschrijvingen zullen we aparte groepen opstarten voor kinderen (+6 jaar), jongeren en volwassen brussen.

> Bekijk hier de affiche

 

Meer informatie opvragen en inschrijven kan via dab.brussen@wegwijs.stijn.be of via het contactformulier.

Inschrijven kan tot en met 1 maart 2023.

Bijkomde info: Dit behoort tot het aanbod van Rechtstreeks Toegankelijke Hulp. Bijgevolg zullen hiervoor RTH-sessies geregistreerd worden. Een aanbod onder budget (PAB/PVB) is mogelijk.

bottom of page