foto brussen.jpg

Brussen: broers en zussen

In zorggezinnen zijn ze vaak essentieel: de BRUSSEN. Ze geven zuurstof aan hun ouders wanneer de zorg voor het ander kind te veel is. Ze zijn beste maatjes en weten als geen ander wat hun broer of zus met een zorgnood nodig heeft. En toch wordt in zorg hun aandeel en hun zorgnood te vaak over het hoofd gezien. Daarom zetten wij bij Dienst Ambulante Begeleiding de brussen graag in de kijker.

Brus ben je niet voor even, maar voor het leven. Naast de jonge brus hebben we ook oog voor tieners en volwassen brussen. Bij het uit huis gaan worden deze laatste vaak ingezet als ondersteunend netwerk. Het zoeken van een evenwicht tussen het eigen gezin en de broer of zus met een beperking is vaak een levenslange oefening.

Binnen de Dienst Ambulante Begeleiding proberen we voor elke brus een aanbod op maat uit te werken. Dit aanbod kan individueel binnen de begeleiding van je broer/zus of in groep via onze brussenbijeenkomsten.

Brussengroep

Er zal een eerste BRUSSENBIJEENKOMST doorgaan op 25 mei 2022. Afhankelijk van de inschrijvingen zullen we aparte groepen opstarten voor kinderen (+6 jaar), jongeren en volwassen brussen. Tijdens een interactieve bijeenkomst op onze dienst voorzien we, in groep en begeleid door thuisbegeleiders, een leuke brussentijd. Ben je geïnteresseerd, stuur ons een mail via dab.brussen@wegwijs.stijn.be of laat een bericht voor ons achter via deze link en wij contacteren je voor meer informatie. ​​​

 

Bijkomende info: Dit behoort tot het aanbod van Rechtstreeks Toegankelijke Hulp. Bijgevolg zullen hiervoor RTH-sessies geregistreerd worden.

Heb je hier een vraag over aarzel dan niet om ons te contacteren.

 

Nieuw: brussenkoffer!

Voor personen die liever individueel werken, kan tijdens een huisbezoek gebruik gemaakt worden van onze nieuwe brussenkoffer. Een thuis-begeleidster verkent samen met jou het brussenthema en werkt aan de hand van de elementen in de brussenkoffer een aanbod op maat uit. Vanaf 2022 kan je deze samen met je thuisbegeleidster ontdekken of uitlenen.